A paleo gyermek | Jaffa Kiadó | Elixír Könyvesbolt
Főoldal Táplálkozás Termék részletes
2018. március 21. Benedek napja


A paleo gyermek


Szerző:Kocsis Richárd
Kiadó:Jaffa Kiadó
Teljes ár:3490 Ft
Engedményes ár:3141 Ft
Megtakarítás:10%
ISBN:9786155715112
Oldalszám:320
Nyelv:magyar
Fedél:puha
Megjelenés:2017.04.20
Szállítás:érdeklődjön vevőszolgálatunkon
Kapcsolódó címkék:Paleolit,

Az előjegyzéshez be kell jelentkezni
Értékelés:
Értékelje Ön is!

Szinopszis:

Ugyan miért tudnák jobban az esőerdőben, mi a jó a saját gyerekeinknek? Korunk első nemzedéke, amely felismerte a természeti és a modern ember világának ellentmondásait, még nem igazi paleolit generáció, hiszen épp csak nekikezdett korábbi étkezési és civilizációs szokásai megváltoztatásának. Gyermekeink azonban - ha teszünk érte - már beleszülethetnek ebbe az új létformába.
Ehhez kínál segítséget Kocsis Richárd könyve, amelynek legfőbb üzenete: éljünk bár csendes barlangban vagy forgalmas metropoliszban, mindig biológiai lények maradunk, remekbe szabott szerkezetek, amelyek azonban képtelenek lépést tartani a környezet drámaian felgyorsult változásaival. A feladat adott: a természet, az evolúció által egyszer már "feltalált", tökéletesített, ám azóta elfeledett tulajdonságokat, viselkedésformákat kell újra felfedeznünk és alkalmaznunk.
A friss kutatási eredményekkel gazdagon alátámasztott kötet határozott evolúciós biológiai és antropológiai nézőponttal közelít az örök kérdésekhez. Hogyan készüljünk a fogantatásra? Milyen gyakran és meddig szoptassunk? Hol aludjon a baba? Miért fontos a hordozás? Milyen a jó alvás? Milyen szerep jut az apának egy egészséges gyermek életében?
Térjünk vissza a gyökereinkhez, váljunk egy modern törzs tagjaivá, és tanuljunk a természeti népektől! Idealizáló vagy naiv elképzelések helyett a szerző színes és izgalmas példákkal illusztrálja tanácsait és állításait, a kétkedőknek pedig tudományos alapossággal magyarázza el az adott kérdés fiziológiai és pszichológiai hátterét.
Mindannyian arra vágyunk, hogy gyermekünk nálunk is egészségesebb, tudatosabb és kiegyensúlyozottabb lehessen. A paleo gyermek gyakorlati útmutató a következő generáció felneveléséhez, amely ezáltal lehetőséget kap rá, hogy már a kezdetektől tudatosabb életet éljen.
KOCSIS RICHÁRD vegyészmérnökként végezett a BME-n, és kutatási vezetőként dolgozik Budapesten. Közel húsz éve foglalkozik evolúciós kérdésekkel szabadidejében. A Paleolit életmódmagazin alapításától kezdve a lap egyik legtöbbet publikáló szerzője. A paleo szemléletű gyermeknevelésről szóló cikksorozatának írása idején született meg a kislánya, aki mellett testközelből szerezhetett tapasztalatokat.Credo

Feldmár András
HVG Kiadó
Ár: (3900 Ft) 3510 Ft


A Credo nem önéletrajz, noha életrajzi elemek vannak benne. Azt remélem, hogy aki elolvassa,...

Babák a hangok világában

Fehér Krisztina
Typotex Kiadó
Ár: 2900 Ft


A könyv izgalmas utazásra hív a hangok világába, ráadásul nem akármilyen társaságban! A túra...


@ Uránusz 2008 Kft.   |   adatvédelem   |   impresszum   |   az oldal tetejére