Bálinger-féle egylyukú szemüveg | Egely Kft. | Elixír Könyvesbolt
Főoldal Látásjavító szemüveg Termék részletes
2018. február 21. Eleonóra napja


Bálinger-féle egylyukú szemüveg


Szerző:
Kiadó:Egely Kft.
Teljes ár:5990 Ft
ISBN:8000000064981
Szállítás:érdeklődjön vevőszolgálatunkon
Kapcsolódó címkék:Látásjavító szemüveg,

Az előjegyzéshez be kell jelentkezni
Értékelés:
Értékelje Ön is!

Szinopszis:

A Bálinger-féle szemüveg
HASZNOS:
- rövidlátás
- távollátás
- öregszem
- a szem megerőltetéséből adódó fejfájás esetén
NEM ALKALMAS:
- cukorbetegségből származó szem-betegségek
- magas vérnyomásból adódó szem-betegségek
- szürke- és zöldhályog kezelésére
A használat során különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a következőkre:
- fokozatosság. Az első napokban 5-7 perces használat, majd naponta I-2 percenkénti emelés kb. 40 percig, amit egy-két hónap alatt érünk el
- helyes beállítás
- rendszeres használat


Hétköznapjainkban az életünket segítő eszközöknek (TV, számítógép, mesterséges fények) nem csak előnyeik vannak. Igénybe veszik,túlterhelik szervezetünket, különösen a látásunkat. A szemüveges emberek egyre növekvő aránya igazolja ezt. A látás erősítése, illetve a látás romlásának megelőzése, megállítása, a szem aktív pihentetése talán soha nem volt ilyen fontosságú, mint ma.

A Távol-Keleten (Kínában, Indiában) ősi gyógymódok közé tartoznak ma is a szem izmainak erősítését szolgáló gyakorlatok végzése, melyek csökkentik vagy sok esetben szükségtelenné teszik a szemüveget. Már az ókorban az egyiptomi papok is ismerték és alkalmazták szertartásaikhoz az un. "camera obscura" által vetített képeket, melyeket úgy hoztak létre, hogy egy kis Iyukon keresztül mutattak be mozgó képeket. Az alapelveket a legmodernebb fényképezőgépeknél is alkalmazzák a fényrekesz (blende) formájában, mikor is a külvilág képét egy állítható átmérőjű nyíláson át vetítik a filmre. Minél kisebb a nyílás - és így a bejövő fény -, annál nagyobb a mélységélesség, ezáltal a kép élessége. Ennek oka, hogy a szórt fény elmosódottá teszi a külvilágból érkező képet. Ha ezt egy átlátszatlan lappal letakarjuk, és Bálinger-féle látás javító készülék csak a közepén egy kis nyíláson át nézünk, úgy a környezet zavaró fényei nélkül csak a tárgyat látjuk, ezért az észlelt kép sokkal élesebb lesz.

A század elején dr. Bates amerikai orvos bebizonyította, hogy a szem normális működése visszaállítható, míg a szemüvegek - jó esetben - csak a meglévő állapot további romlását akadályozzák meg. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy mindezek ellenére a szem látóképessége romlik.
A hagyományos szemüveg és kontaktlencse hatása nem a szem gyógyításán alapul, hanem a fókusztávolság fix megváltoztatásával optikai úton korrigálja a látást. A Bálinger-féle látásjavító készülék nem csodaszer, egy régóta ismert optikai jelenségen alapul, melynek lényege, hogy a környezeti tárgyakról sok irányból jövő szórt fény számos leképezési hibát eredményez. Ez kiküszöbölhető, ha a környezeti sugarakat csak egy kis Iyukon keresztül engedjük a szemünkbe. Ezáltal tisztább, élesebb kép keletkezhet szemünk hátsó falán, a retinán, ami az egész látási mechanizmust jobb fókuszálásra ösztönzi. Ezzel a Bálinger-féle látásjavító használata szemtornát, szemtréninget eredményez, melynek következtében rohamosan javul a segédeszköz nélküli éleslátás.


Változás - CD

Dr. Domján László
Agykontroll Kft.
Ár: 2600 Ft


Elmondja: dr. Domján László 1. Rövid reggeli meditáció (írta: dr. Domján László) 2. A múlt...

Hatodik érzék a köbön

Domokos Gabriella
Agykontroll Kft.
Ár: 1490 Ft


Domokos Gabi az egyik legintuitívabb magyar agykontrollos. Sok beteg életét a szemem láttára...

Vénusz

Martin Schulman
Danvantara Kiadó
Ár: (2590 Ft) 2331 Ft


Azoknak, akik szeretnek, akiket szeretnek, s mindenkinek, aki a szeretet útján halad. A Vénusz...

Rácsszemüveg - V modell - piramis lyukú


BioTec
Ár: 4990 Ft


A látórendszer rendkívüli terheltsége a látványgazdag mindennapokban az oka a fiatal szemüvegesek...


@ Uránusz 2008 Kft.   |   adatvédelem   |   impresszum   |   az oldal tetejére