A Grál misztériuma | Kvintesszencia Kiadó | Elixír Könyvesbolt
Főoldal Filozófia Termék részletes
2018. április 24. György napja


A Grál misztériuma


Szerző:Julius Evola
Kiadó:Kvintesszencia Kiadó
Teljes ár:5000 Ft
ISBN:8000000176769
Oldalszám:224
Nyelv:magyar
Fedél:puha
Szállítás:érdeklődjön vevőszolgálatunkon

Az előjegyzéshez be kell jelentkezni
Értékelés:
Értékelje Ön is!

Szinopszis:

A miénket közvetlenül megelőző korban a Grállal kapcsolatos hagyományok főként kétféle érdeklődést ébresztettek.

Mindenekelőtt a krisztianizált vonásokkal jelentősen átfestett, az irodalmi és a spiritualista, a romantikus és a misztikus között ingadozó érdeklődést kell megemlíteni. Erre a legenda forrásaival való közvetlen, tényleges kapcsolat helyett az gyakorolt befolyást, amit - erősen eltorzított és önkényes értelmezésben - Richard Wagner Parsifaljának zenei pátosza tett a belőle ismertté.

Másodsorban akadémikus tanulmányok hosszú sora született a Grálról, amelyekben a források keresésének kritikai, analitikus és összehasonlító rideg mechanizmusa, a szövegek vizsgálata, az időrendi adatok és tapasztalati hatások bizonyítása játszik főszerepet; ez annak a módszernek a sajátja, amelyet manapság "tudományosnak" szokás nevezni.

Mindkét vizsgálati forma teljesen képtelen a Grál lényegének megragadására. A Grálnak semmi köze nincs se egyesek misztikus kalandozásaihoz, se mások tudós boncolgatásaihoz. A Grál élő jelentést hordoz, olyan "misztériumot", amely - állíthatjuk - mind a mai napig nagyrészt ismeretlen. Csak a legigazibb és legmélyebb jelentése szerint lehet megérteni, egyrészt egy olyan tanítás nézőpontját felvéve, amely képes megragadni az őseredeti szimbólumok és mítoszok mögött rejlő valóságot, másrészt a történelem metafizikai felfogását magunkévá téve. Jelen tanulmány a Grál - eredeti forrásai alapján vizsgált - legendájának értelmezéséhez ilyen nézőpontból kiindulva akar hozzájárulni.
Julius EvolaA felébredés doktrínája

2200 Ft

A hatalom yogája

3900 Ft

Az individum és a világ létesülése

990 Ft@ Uránusz 2008 Kft.   |   adatvédelem   |   impresszum   |   az oldal tetejére