Női igazságok - Hormonegyensúly és egészség | Naturwell Kiadó | Elixír Könyvesbolt
Főoldal Egészségü. ismeretter. Termék részletes
2018. április 26. Ervin napja

keresésKategória toplista

2. Női igazságok - Hormonegyensúly és egészség
Dr. Csiszár Miklós - Nora Igloi Syversen
3. Refluxbetegség - Gyomorsav okozta bántalmak
Dr. Rosztóczy András - Dr. Wittmann Tibor
4. A hormonegyensúlyt érintő problémákról
Dr. Csiszár Miklós - Nora Igloi Syversen
6. Reumatológia
Prof. Dr. Szekanecz Zoltán
7. Napfényvitamin
Szendi Gábor
8. 300 jó tanács Alzheimer-kórral élőknek és gondozóiknak
Patricia Callone - Connie Kudlacek - Barbara Vasiloff - Janaan M.
9. A bélműködés zavarai
Dr. Magyar Anna - Dr. Csatár Éva


Női igazságok - Hormonegyensúly és egészség


Szerző:Dr. Csiszár Miklós, Nora Igloi Syversen
Kiadó:Naturwell Kiadó
Teljes ár:3900 Ft
ISBN:9789638930729
Oldalszám:240
Nyelv:magyar
Fedél:kemény
Színek:színes fotók, illusztrációk
Megjelenés:2014.02.15
Szállítás:érdeklődjön vevőszolgálatunkon
Kapcsolódó címkék:Betegség megelőzés, Betegtájékoztatás,

Az előjegyzéshez be kell jelentkezni
Értékelés:
Értékelje Ön is!

Szinopszis:

A női problémák új és életszerűbb megközelítése sok nő számára nyújt reményteli lehetőséget a jobb életminőség kialakítására. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik természetes módon szeretnék javítani egészségüket, fizikai, lelki és szellemi állóképességüket.

"Sebészként és magánemberként egyaránt fontosnak tartom minden olyan lehetőség ismeretét, amely természetes módon és átfogó szemlélettel közelít az emberhez. A női hormonegyensúly ilyen módon történő helyreállítása értékes alternatívát kínál a női problémák tartósabb megoldásához és az életminőség javításához." Dr. Csiszár Miklós

Terapeutaként nap mint nap megtapasztalom, hogy a hormonális egyensúlya női létet legérzékenyebben befolyásoló tényezők egyike. Ma egyre több nő szenved olyan panaszoktól, amelyek nemcsak egészségüket, de nőiségük megélését is csorbítják. A megoldás azonban sokszor egyszerűbb és természetesebb lehet, mint gondolnák." Nora Igloi Syversen

A TARTALOMBÓL
- A női problémákról röviden
- Hormonegyensúly és ösztrogéndominancia
- Menstruációs zavarok, túlsúly, meddőség
- A stressz és az érzelmi problémák hatásai
- Változókor - a nőiség megőrzése
- Ami a férfiakat illeti
- A hormondiagnosztika lehetőségei
- Életmód, táplálkozás, fogyókúra
- Természetes megoldások
- Lélek és test

Előszó
A nőknek szóló könyv megírásának első gondolata műtét közben merült fel bennem. Egy 55 éves nő hasüregi operációja során néhány, a méhhez és a petefészkekhez szívósan letapadt bélszakasz zavarta a műtét további menetét. Nőgyógyászt hívtunk segítségül, hogy döntsön az érintett kismedencei szervek sorsáról: megtarthatók-e, vagy a letapadások okozta károsodás miatt el kell-e távolítanunk ezeket. A nőgyógyász kolléga bemosakodott, majd néhány percnyi helyzetfelmérés után, a hölgy korára tekintettel - mivel "már úgysem fog szülni" - és a biztonság okán a méh és a petefészkek eltávolítása mellett döntött. S bár a nagyobb biztonságra törekvés elve valóban létezik a sebészetben, annak a betegnek, aki felébredt abból a műtétből, s szembesült méhének és petefészkeinek eltávolításával, nemcsak ennek hormonális következményeivel, de nőisége egy darabjának elvesztésével és az abból fakadó lelki terhek súlyával is szembe kellett néznie. Ami a sebésznek egy döntés és néhány mozdulat, az a nőnek az élete és a sorsa. A károk helyreállítása sokszor évek kitartó munkáját igényelheti testi és lelki szempontból egyaránt.
A téma alaposabb feldolgozásának elhatározása akkor született meg bennem, amikor társszerzőm jóvoltából egy merőben új, logikusabb és természetesebb oldaláról ismerhettem meg a hormonegyensúly témakörét. Előadásait hallgatva már akkor arra gondoltam, hogy a női egészség e nélkülözhetetlen alapját minden nőnek ismernie kellene. S hogy mindez a tudás közérthető formában eljusson a hölgyekhez, jó szívvel ajánlom figyelmükbe a róluk és nekik szóló könyvet.
Dr. Csiszár Miklós


A könyv célja, hogy mindazok, akik nyitottak rá, megismerhessék a női problémák lehetséges okait és a megoldások természetes lehetőségeit. Ezért igyekszik a nők számára leghasznosabb információkat egyszerű és olvasmányos formában átadni. Hiszünk abban, hogy a könyv utat talál mindazokhoz, akiknek szükségük van ezekre a tudnivalókra, és hogy a sorok közül kiviláglik az a - tudományos eredményeket felhasználó, de természetes alapelvekre épülő - szemléletmód, amelyben minden nőnek érdemes bíznia.
Nora Igloi Syversen


Orvos-természetgyógyászként és gyakorló nőgyógyászként nagy Örömömre szolgál, hogy mint lektor elsőként olvashattam el e hiánypótló, remek összefoglaló szakmai művet. A mindennapi nőgyógyászat keretein belül legtöbbször csupán a tünetek kezelésére van lehetőség és idő. Sajnos gyakran a szakmai ellátás sem támaszt magasabb igényeket, holott ma már egyre több orvosi publikáció jelenik meg a betegségek valódi hátteréről, a lelki okokról és az ártó környezeti tényezőkről. Ráadásul a nőgyógyászati hormontan - úgy érzem - két szék között a földre esett, ugyanis az endokrinológusok belgyógyászként nem érzik szakterületüknek a nőgyógyászati problémákat, a nőgyógyászok pedig elsősorban nem endokrinológiai szempontok alapján szeretnék meggyógyítani a sokszor hormonális alapon kifejlődő nőgyógyászati betegségeket. A korrekt és sikeres mindennapi munkához nekik is óriási segítséget nyújthat dr. Lee szemlélete, melyet a könyv alapján bárki könnyen megérthet.
Dr. Pusztai ZoltánA hormonegyensúlyt érintő problémákról

1300 Ft


A zengő cédrusok - sorozat 2. kötet

Vlagyimir Megre
Silvana Kiadó
Ár: (3500 Ft) 3325 Ft


A zengő cédrus rendkívüli gyógyhatással bír. Ritmusai, pulzációi a Nagy Szelleméhez hasonlatosak....

Bach-virágeszenciák

Jeremy Harwood
Scolar Kiadó
Ár: (1490 Ft) 1341 Ft


A legtökéletesebb holisztikus terápia a virágeszenciák gyógymódja, melyet Dr. Edward Bach...

A szervezet-méregtelenítés komplex rendszere

Dr. Török Szilveszter
Szerzői Magánkiadás
Ár: 1100 Ft


Prof. dr. Török Szilveszter megismerteti az olvasókat egy olyan méregtelenítési módszerrel, amely...

Kristályvíz

Michael Gienger - Joachim Goebel
Bioenergetic Kiadó
Ár: (1450 Ft) 1305 Ft


A víz életünk alapja. Az ásványok és drágakövek pozitív rezgéseit tartalmazó kristályvíz gyógyító...


@ Uránusz 2008 Kft.   |   adatvédelem   |   impresszum   |   az oldal tetejére